Вижте няколко малко известни факта за наше море: Пристанище на Ноевия

...
Вижте няколко малко известни факта за наше море: Пристанище на Ноевия
Коментари Харесай

Черно море - пристанище на Ноевия ковчег, змийски острови, зловещ...

Вижте няколко малко известни обстоятелството за наше море:

 

Пристанище на Ноевия ковчег. Според доста морски геолози, Черно море е било езеро със сладка вода преди към 7000 години, когато поради повишаване на равнището на Средиземно море в него нахлуват морски води. Във връзка с това мнозина считат, че придошлите води са в действителност Потопът, за който се споделя в Библията.

Историите настояват, че Ноевият ковчег затънал на скатовете на планината Арарат в Турция, когато потопът приключил. Често археолозите спорят по този въпрос, само че заради неналичието на солидни доказателства тази част от историята на Черно море продължава да е измежду най-обсъжданите.

Екзотични острови. В Черно море има няколко дребни острови. Те са към 10 и пазят удивителна флора и фауна. Сред островите, които са разпределени сред България, Румъния, Украйна, Турция и така нататък, е Змийският остров, ситуиран до делтата на Дунав.

Българският остров Свети Тома също е прочут като змийски поради наличието на голям брой сиви водни змии, които го населяват и се хранят с риба във водите към него.

Други известни острови са Света Анастасия, Березан и Гуресун, Свети Кирик и Джарългач. По-важното е, че те се трансформират в огромни туристически атракции.

Зловещи клюки. Един от най-интересните и страховити обстоятелства е вярването, че мъртвите населяват водите на Черно море. Останките на кораби и хора и други предмети, които по принцип се разлагат, към момента могат да бъдат открити на морското дъно, епохи откакто са потънали.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР